Новини

Авторизація
18.10.2018

ДТЕК ВДЕ ТА GE RENEWABLE ENERGY УКЛАЛИ УГОДУ НА БУДІВНИЦТВО II ЧЕРГИ ПРИМОРСЬКОЇ ВЕС В УКРАЇНІ

17 жовтня 2018 року в Києві компанії ДТЕК ВДЕ і GE Renewable Energy уклали угоду на будівництво II черги Приморської вітроелектростанції (ВЕС) потужністю 100 МВт. 26 вітрових турбін одиничною потужністю 3.8 МВт будуть поставлені в Україну і встановлені на майданчику ВЕС до кінця 2019 року.

Це вже третій проект компанії ДТЕК в секторі наземної вітроенергетики. Після будівництва II черги Приморської ВЕС загальна потужність вітроенергетичних активів компанії складе 400 МВт.

“Розвиток відновлюваної енергетики – пріоритетний напрямок в ДТЕК. Інвестиції компанії в будівництво вітрових і сонячних електростанцій вже перевищили 700 млн євро. ДТЕК ще раз підтверджує свій статус одного з найбільших національних інвесторів у відновлювану енергетику, - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. – Це другий проект в вітровій генерації, який ми реалізуємо спільно з нашим партнером General Electric”.

Жером Пекресс, Президент та Головний виконавчий директор GE Renewable Energy, повідомив: “Ми відзначаємо новий етап співпраці з компанією ДТЕК – тепер в рамках другої черги проекту Приморської ВЕС. Ми пишаємося можливістю надати нашому партнеру інноваційні вітрогенератори GE і сприяти таким чином розвитку проектів ВДЕ в Україні та досягненню намічених цілей в сфері генерації з відновлюваних джерел енергії”.

Андрій Конеченков, Голова правління УВЕА та Віце-президент  WWEA, підкреслив: “Активна присутність на ринку такої компанії як GE Renewable Energy значно підвищує його конкурентоспроможність і інвестиційну привабливість. GE Renewable Energy має успішний досвід в реалізації вітроенергетичних проектів в різних країнах світу. Крім того, я сподіваюся, що досвід компанії з реалізації нових технологій по збалансованій роботі ВЕС в електромережі, буде впроваджений і в Україні”.

“Встановлення 100 МВт другої черги Приморської ВЕС за участю світового виробника вітротурбін – ще один доказ інвестиційної привабливості “зеленої” енергетики України”, - наголосив Сергій Савчук, Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Загальні планові інвестиції в II чергу Приморської ВЕС становитимуть близько 150 млн євро, що порівняно з інвестиціями в будівництво I черги. Після завершення будівництва другої черги сукупна потужність Приморської ВЕС становитиме 200 МВт. Річна генерація  “зеленої” електроенергії очікується на рівні 675 млн кВт∙год. Такої кількості електроенергії достатньо для забезпечення електроенергією більше ніж 300 тисяч середньостатистичних українських домогосподарств. Завдяки роботі ВЕС обсяг викидів СО2 в атмосферу буде скорочений на більше 700 тисяч тон в рік.