Новини

Авторизація
27.05.2016

ЕНЕРГО ВЕСНА В УКРАЇНІ

26 травня в Києві відбувся Енергетичний конгрес “Енерго Весна 2016”, на якому новий міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик презентував стратегію роботи свого міністерства. Міністр окреслив чотири основні напрями, які дозволять впровадити реформи і зробити державні об'єкти цікавими і інвестиційно-привабливими: очищення, яке включає проведення загального аудиту, впровадження реформ - зробити роботу міністерства більш публічною і прозорою, впровадження заходів з енергоефективності та енергетичної безпеки країни. 

Конгрес став реальною платформою для ефективного діалогу влади і бізнесу, об'єднавши провідних фахівців з України та зарубіжжя. У своєму виступі Олександр Домбровський, в.о голови комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та безпеки заявив, що за весь час незалежності України витрачала колосальні суми на імпорт природного газу з інших країнах, а також вела неефективну енергетичну політику. “Ми рухаємося в бік Енергетичного союзу з ЄС, а значить, ми будемо імплементувати всі європейські норми. Також, Україна подала план скорочення рівня викидів. Після Паризького саміту, ми зобов'язані скорочувати викиди,” - зазначив Олександр Домбровський.


Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Дмитро Вовк спрогнозував активізацію українського ринку поновлюваних джерел енергії в 2016-2018 роках. “2015 рік є не характерним оскільки саме в 2015 році проходили активні дії в зоні АТО, була зміна законодавства в середині року і галузь стабілізувалася тільки в кінці року. З огляду на інертність процесу, я вважаю, що в 2016-2018 роках ми повинні побачити збільшення потужності відновлюваних джерел енергії”, - сказав Голова НКРЕКП. При цьому він додав, що ринок відновлюваних джерел енергії в Україні є привабливим для інвестування.

Заключна секція конгресу була присвячена питанням розвитку відновлюваної енергетики, в організації якої активну участь прийняла Українська вітроенергетична асоціація. Своїм баченням перспектив розвитку відновлюваної енергетики та пропозиціями щодо подолання існуючих сьогодні в галузі бар'єрів з учасниками енергетичного ринка країни поділилися Голова правління УВЕА, віце-президент Всесвітньої вітроенергетчсної асоціації Андрій Конеченков, Георгій Гелетуха, Голова правління біоенергетичних асоціації України, Олексій Хабатюк, міжнародний експерт з питань зміни клімату, голова наглядової ради Фонду цільових екологічних інвестицій.

Організатором Енергетичного конгресу “Енерго Весна 2016” виступила компанія Nobles Fortune, співорганізатором - Міністерство енергетики та вугільної промисловості України при партнерстві з Українською вітроенергетичною асоціацію. Близько 250 делегатів взяли участь в роботі цього актуального і впливового заходу, присвяченого питанням українського ринку традиційної, відновлюваної енергетики та енергоефективності і енергозбереження