Новини

Авторизація
15.09.2018

ENERGYCRIUSE’18

14 вересня 2018 року на борту лайнера Rosa Victoria відбувся перший Український енергетичний інвестиційний вечір, який зібрав ТОП-менеджерів з провідних українських та міжнародних фінансових установ, міжнародних інвесторів, найбільших компаній енергетичного сектору та представників держави для дискусій про останні законодавчі ініціативи, їх вплив на інвестиційний клімат України та фінансові можливості енергетичного сектора.

Андрій Конеченков, Голова правління УВЕА та Марія Барабаш, Президент A7 CAPITAL  модерували сесію “Законодавчі ініціативи щодо змін в системі стимулювання розвитку енергетики України”. Фахівці галузі, представники урядових організацій висловили свою думку щодо законопроекту з введення аукціонів з ВДЕ в Україні. Серед спікерів були: Сергій Савчук, Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Макс Лебедєв, Партнер юридичної фірми GOLAW, Юрій Гнатюк, Директор ДП “ЕНЕРГОРИНОК”, Максим Сисоєв, радник юридичної фірми Dentons, Антон Гудаченко, директор департаменту регулювання відносин у сфері енергетики НКРЕКП; Олександр Мартинюк, керівник експертної групи розвитку Групи експертів з розвитку ВДЕ Директорату енергетичних ринків Міністерства енергнетики та вугільної промисловості України.

Серед головних питань, які обговорювалися на ENERGYCRUISE '18:

  • нова система підтримки розвитку ВДЕ в Україні через проведення аукціонів;
  • прогнозування та балансування для виробників сонячної та вітрової енергії в рамках Закону України “Про ринок електричної енергії”;
  • Дорожня карта розвитку відновлюваної̈ енергетики України. Регіональне 
квотування;
  • зміна механізмів регулювання тарифів для енергопостачальних підприємств.


Організатором заходу виступила компанія A7 CONFERENCES, інвестиційним партнером – A7 CAPITAL, інформаційна підтримка - УВЕА.