Новини

Авторизація
01.06.2020

КОМПАНІЇ GE ТА EUROCAPE РОЗПОЧАЛИ МОНТАЖНІ РОБОТИ НА ЗАПОРІЗЬКІЙ ВІТРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ В УКРАЇНІ

1 червня 2020 року, в м. Гірсівка, Запорізька область, Україна, компанії GE Renewable Energy та EuroCape Ukraine LLC розпочали монтажні роботи на Запорізькій вітроелектростанції, розташованій на південному сході України. Перший етап будівництва вітроелектростанції сукупною потужністю 98 МВт передбачає встановлення 27 наземних вітрогенераторів GE потужністю 3,6 МВт з висотою вежі 110 м й діаметром ротора 137 м, що є найпродуктивнішими у своєму класі. В рамках будівництва першої черги передбачається також будівництво власної підстанції та прокладання високовольтних лінії електропередачі, загальною напругою 330 кВ.

Очікується, що вітроелектростанція буде введена в експлуатацію в 4 кварталі поточного року й генеруватиме понад 330 000 МВт.год екологічно чистої енергії щороку, чого буде достатньо для забезпечення електроенергією приблизно 170 000 домогосподарств.

Після завершення будівництва й доведення сукупної потужності до 500 МВт цей проєкт вітроелектростанції стане найпотужнішим в Україні, зможе забезпечувати електроенергією приблизно 780 000 будинків й увійде в першу п’ятірку найбільших діючих наземних вітроелектростанцій у Європі.

Кредитування будівництва першої черги ВЕС, загальною потужністю 98 МВт здійснюється Корпорацією приватних закордонних інвестицій (“ОРІС”).

Більше інформації про проєкт у Прес-релізі компанії Ge Renewable Energy.

 

Прес-реліз