Новини

Авторизація
14.04.2014

Світовий вітроенергетичний ринок в 2014 році

9 квітня 2014, Глобальна рада з вітроенергетики ( GWEC ) опублікувала щорічний Огляд ринку світової вітроенергетичної галузі «Annual Market Update 2013», в якому представлений сучасний статус світової вітроенергетичної промисловості, а також прогнози ринку на 2014-2018 роки.

У 2014 році аналітики GWEC прогнозують що, принаймні, 47 ГВт вітроенергетичних потужностей будуть встановлено в 2014 році, що відповідає різкому зростанню в порівнянні з рівнем 2013 року. Ринок очолить Китай, при цьому швидке відновлення темпів зростання відбудеться на ринку США, рекордна кількість вітротурбін буде встановлена в Канаді і Бразилії і сотні нових мегават - в Південній Африці.

«У 2014 році світовий ринок вітроенергетики поверне свої позиції, - заявляє генеральний секретар GWEC Стів Сойер. - Сильний китайський ринок, відновлення ринку в США і посилення в світі ролі країн з економікою, що розвивається, означає, що після 2014 року вітроенергетичний ринок, якщо й не поверне свої вражаючі темпи зростання, то, принаймні, відновить свою стабільність. І зрештою, до 2018 року число вітроенергетичних установок у світі подвоїться».

У той же час експерти GWEC попереджають про те, що без сильної глобальної політики в області зміни клімату зростання ринку навряд чи зможе повернутися до минулих темпів зростання в 20-25 %, або хоча б до свого середнього показника, притаманного останнім 20 рокам.

Завдяки постійному вдосконаленню технологій та їх впровадженню вітроенергетика вже успішно конкурує з істотно субсидованою традиційною енергетикою на постійно зростаючому числі ринків світу; крім того, практично скрізь залишається в пріоритеті питання, пов'язане зі створенням робочих місць. Більше того, останні події в Україні та інших країнах підкреслюють роль вітроенергетики в забезпеченні енергетичної безпеки.

«Вітроенергетика в даний час є основною технологією, що грає центральну роль у розвитку ринку електроенергії у зростаючій кількості країн, які розвивають цю галузь, - коментує пан Сойєр. - Однак для повної реалізації потенціалу промисловості дуже важливо, щоб уряди серйозно підійшли до питання щодо зміни клімату, і бажано найближчим часом».

Щорічний звіт GWEC дає комплексну характеристику стану вітроенергетичної промисловості світу, що охоплює вже більше 80 країн, з яких у 24 країнах встановлена ​​вітроенергетична потужність перевищує 1000 МВт.

Видання 2014 включає в себе аналітичну інформацію про найважливіші вітроенергетичні ринки світу, майбутні тенденції розвитку, прогнози на 2014-2018 роки, експертну думку щодо дебатів, ініційованих компанією Siemens Wind щодо перегляду вартості відновлюваної електроенергії для суспільства та глави, що описують майбутнє відновлювальної енергетики та сучасний стан справ у глобальному офшорному вітроенергетичному ринку.

 

За матеріалами GWEC