Новини

Авторизація
07.10.2021

NORDEX ПОСТАЧАТИМЕ ВІТРОВІ ТУРБІНИ НА СКОЛІВСЬКУ ВЕС У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Світовий виробник вітрових турбін мультімегаватного класу Nordex Group, член Української вітроенергетичної асоціації, уклав договір з турецьким холдингом Eksim Holding  на поставку вітрових турбін для Сколівської ВЕС, загальною потужністю 67,2 МВт, що буде побудована біля міста Сколе, Львівської області. На вітроелектростанції буде  встановлено 14 вітрових турбін моделі N149/4.X. Це перший вітроенергетичний проєкт турецького холдингу в Україні, який є продовженням багаторічної співпраці двох компаній, адже в усіх восьми вітроенергетичних проєктах “Eksim” загальною потужністю 451 МВт використовуються турбіни виробництва Nordex Group.

Планується, що встановлення вітрових турбін розпочнеться в березні 2022 року, а вже в третьому кварталі цього ж року Сколівська ВЕС розпочне постачання “зеленої” електроенергії до ОЕС України. Для цього проєкту компанія Nordex Group буде використовувати модель вітрових турбін, призначену для експлуатації у холодному кліматі, забезпечуючи, тим самим, високий рівень їх ефективності протягом року.

Патсі Ланда, керівник відділу продажів Nordex Group: “Ми надзвичайно раді, що можемо внести вагомий внесок у розвиток вітроенергетики в Україні за допомогою ще одного проєкту. Тому, ми забезпечимо всесторонню підтримку компанії Eksim у реалізації їх першого вітрового проєкту в Україні. Сьогодні загальна встановлена потужність вітрових турбін нашого виробництва в Україні становить 322 МВт”.

Андрій Конеченков, Голова Правління УВЕА: “Вітаємо новий вітроенергетичний проєкт компанії Nordex, одного з провідних виробників вітроенергетичного обладнання у світі, частка якого в Україні складає близько 16%. Раді вітати турецький холдинг Eksim в Україні. Приємно, що вітроенергетичний сектор України все більше розширює партнерство з Туреччиною.  Сподіваємось, що така позитивна тенденція розвитку галузі буде зберігатися і надалі.”

+++

Компанія Nordex Group встановила понад 35 ГВт вітроенергетичних потужностей на більш ніж 40 ринках світу, а в 2020 році прибуток компанії склав 4,6 млрд Євро. Всього на підприємствах Nordex Group працює близько 8500 співробітників. Мережа виробничих потужностей компанії включає заводи в Німеччині, Іспанії, Бразилії, Сполучених Штатах, Індії та Мексиці. Компанія виробляє наземні вітрові турбіни одиничною потужністю від 4 до 6.X МВт, які розроблені відповідно до особливостей ринків з обмеженим земельним простором чи потужністю електромережі.