Новини

Авторизація
29.11.2017

НОВА ДОПОВІДЬ: МІСЦЕВИЙ ВПЛИВ, ГЛОБАЛЬНЕ ЛІДЕРСТВО

У 2016 році частка Європейської вітроенергетики в ВВП ЄС склала 36 млрд євро, 263 тисяч чоловік працюють в галузі, експорт вітроенергетичної продукції за межі Європи досяг 8 млрд євро, а податкові надходження в бюджет - 4,9 млрд євро.

Саме такі основні висновки нової доповіді “Місцевий вплив, глобальне лідерство”, який підготувала компанія Deloitte спільно з WindEurope, представленого 28 листопада 2017 року в рамках Міжнародної конференції WindEurope 2017. У доповіді також представлені дані з кількості зниження імпорту викопного палива (32 млрд євро за період з 2011 по 2016 роки) і скорочення викидів CO2 (166 млн т CO2 у 2016) завдяки використанню вітроенергетичних технологій.

Енергія вітру приносить прибуток не тільки вітроенергетичній промисловості, але і, в цілому, всій економіці. Кожні 1 тисяча євро обороту ветроіндустрії приносять 250 євро в інші сектори економіки, такі як: металургія, хімічна промисловість, електрообладнання та машинобудування, будівництво та інжиніринг. Значна частина промисловості і ланцюжка поставок розташована в економічно менш розвинених районах. Вітроенергетика забезпечує якісні робочі місця: 82% із
263 тисяч працюючих у вітроенергетичному секторі є висококваліфікованими фахівцями.

Вітростанції також дають пряму вигоду місцевим громадам тих територій, де вони розташовані, будь то через місцевих жителів, які отримують доходи через суспільне володіння вітропарками або через компанії-оператори ВЕС, які сплачують місцеві податки міській або районній владі.

“Вітер - це розумний вибір для економіки. Це історія промислового успіху Європи. Але вітроенергетика знаходиться зараз під загрозою. Чіткі і амбітні цілі і політика необхідні для підтримки робочих місць і економічного зростання, які дає наша галузь”, - зазначає Джайлс Діксон, генеральний директор WindEurope.

«Політика в галузі відновлюваних джерел енергії - це промислова політика: енергія вітру вносить великий вклад в економіку на національному та міжнародному рівнях. Основною вимогою для вітроенергетики і екологічно сталого зростання в Європі є стабільна, надійна і довгострокова політична структура після 2020 року. Коли ми бачимо значні обсяги на ринку або в регіоні, ми інвестуємо в створення виробничого ланцюжка, так як економіка виробництва залежить від масштабу,"- вважає Ханс-Дітер Кеттвіг, керуючий директор ENERCON.

“Питання, пов'язані зі зміною клімату, енергетичною безпекою та промислової стабільністю в Європі, наразі є більш актуальними, ніж будь-коли раніше. Вітроенергетика є важливою частиною рішення, що вже було переконливо доведено - на локальному та глобальному рівнях”, - підкреслює Маркус Таке, генеральний директор Siemens Gamesa Відновлювана Енергетика.