Новини

Авторизація
17.07.2020

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ УВЕА ЩОДО ПІДТРИМКИ ЗАКОНОПРОЄКТУ №3658

17 липня 2020 року, УВЕА звернулась до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з проханням особисто посприяти якнайшвидшому прийняттю Законопроєкту №3658 та висловила своє обурення щодо запропонованих депутатами 1299 правок до тексту документу.

Якщо Верховною Радою України будуть враховані правки, що суперечать положенням Меморандуму про Взаєморозуміння і початковій редакції Законопроєкту №3658, прийнятій у першому читанні, і що завідомо погіршують умови для інвесторів й виробників електричної енергії з відновлюваних джерел енергії, це призведе до порушення державою даних інвесторам гарантій. Хочемо наголосити, що такий розвиток подій неодмінно позначиться на довірі міжнародних інвесторів та партнерів як до державної влади України, так і до створеного нею бізнес-клімату, та спричинить ті негативні наслідки, унеможливлення яких стало причиною підписання Меморандуму про Взаєморозуміння. Мова йде, окрім іншого, про ймовірні дефолти за існуючими кредитними угодами, численні судові позови до національних судів та міжнародних арбітражів та припинення міжнародного фінансування нових проєктів не лише у секторі відновлюваної енергетики, а й у інших секторах економіки України.” - йдеться у листі УВЕА.

УВЕА завжди виступала за компромісні рішення, які спрямовані на дотримання як інтересів держави, так й інтересів інвесторів.  Одним із таких компромісних рішень є Законопроєкт №3658, прийняття якого, за розрахунками експертів УВЕА, забезпечить економію державних коштів на суму більше 70 млрд грн без покладання додаткового фінансового навантаження на споживачів.

Лист УВЕА