Новини

Авторизація
25.06.2018

ПІДПИСАНО СПІЛЬНИЙ МЕМОРАНДУМ ПРО БУДІВНИЦТВО ВЕС В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

23 червня 2018 року в Одеській обласній державній адміністрації було підписано Меморандум про співпрацю між ОДА та двома провідними девелоперськими вітроенергетичними компаніями “Ukraine Power Resources” та “Южне Енерджі”. Документ засвідчує співробітництво у сфері реалізації проектів з будівництва вітроелектростанцій (ВЕС) у Лиманському районі Одеської області. Загальна сума інвестицій складає близько 270 мільйонів євро.

Коментуючи підписання Меморандуму голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов зауважив: “Сьогодні ми підписали Меморандум з двома компаніями, які працюють у сфері альтернативної енергетики. Американська компанія планує побудувати в Одеському регіоні вітрову електростанцію потужністю близько 120 МВт, литовська - на 72 МВт. Ми надамо максимальне сприяння діяльності цих компаній. Окрім підвищення енергетичної безпеки нашої країни та виконання зобов'язань щодо збільшення виробництва електроенергії з відновлюваних джерел перед Європейським союзом, це також великі інвестиції саме в Одеську область”. Максим Степанов також зазначив, що реалізація проекту з будівництва ВЕС повинна позитивно вплинути на розвиток місцевих громад, зокрема, призвести до покращення інфраструктури Лиманського району.

“Литва та Україна товаришують багато століть, і сьогодні ми зробили ще один крок до співпраці. Підхід Одеської обладміністрації та, зокрема, пана губернатора дає відчуття впевненості, що у нас відбудеться спільна робота, і результат буде вчасним. Ми запланували будівництво 19 вітрогенераторів, які будуть виробляти електроенергію на досить велике місто, приблизно на 150 тисяч населення», — підкреслив директор ТОВ «Южне Енерджі» Егідіюс Сімутіс.

Вітроенергетичний проект компанії Ukraine Power Resources у Лиманському районі має на меті встановлення понад 26 вітрових турбін у районі між селами Визирка та Любопіль. ”Ми працюємо вже деякий час у Лиманському районі, і дуже вражені як ресурсами, які тут є, так і теплим прийомом, у тому числі, від обладміністрації. Наш проект, зокрема, передбачає створення нових робочих місць. Відтак, під час будівництва ми очікуємо створення близько ста робочих місць”, — зазначив президент, генеральний директор  “Ukraine Power Resources” Пітер Гіш.

“Важливим в підписанні цього Меморандуму є дружні та ділові відносини між девелоперськими компаніями, які побудують ВЕС в одному регіоні, - зазначив Андрій Конеченков, голова правління УВЕА, віце-президент WWEA. - Саме відкритість та співраця матимуть позитивний вплив на реалізацію цих проектів, від яких, в кінцевому рахунку, вигоду отримають місцеві громади.  Мені дуже приємно, що обидві компанії є членами УВЕА”.