Новини

Авторизація
26.03.2016

SMALL WIND WORLD REPORT 2016

Всесвітня вітроенергетична асоціація WWEA підготувала звіт щодо розвитку малої вітроенергетики в світі 2016 SMALL WIND REPORT

Встановлена ​​потужність світового секторe малої вітроенергетики досягла 830 МВт, що відповідає річному темпу зростання ринку в 10,9%, показник річного зростання сектору за підсумками попереднього року складав 10,4%.

Введення зеленого тарифу для малої вітроенергетики в Сполученому Королівстві і Італії мало сприятливі наслідки  для розвитку світового ринку, в першу чергу, виграв сегмент вітроустановок (ВЕУ) потужністю до 15 кВт.

На кінець 2014 року в світі було встановлено більше 945'000 малих електрогенеруючих вітроустановок. За показником сумарної встановленої потужності малих ВЕУ, лідирують такі країни як Китай, на долю якого доводиться 41 % від встановленої потужності світового секторау малої вітроенергетики, США- 30% і Сполучене Королівство - 15%.

Понад 50% від світового виробництва малих ВЕУ пріпадає на п'ять країн світу - Канаду, Китай, Німеччину, Сполучене Королівство і США. З географічної точки зору виробництво малих ВЕУ сконцентровано в кількох регіонах світу - Китай, Північна Америкаі і в ряді країн Європи. Країни, що розвіваються, як і раніше, відіграють незначну роль у виробництві малих ВЕУ.

Згідно з прогнозами світовий ринок малої вітроенергетики буде рости, починаючи з 2015 року, прінаймі, з точки зору встановленої потужності, в основному через збільшення розміру нових турбін, встановлених в Китаї і Європі. Очікується, що темп зростання галузі складе мінімум 11%. В цілому прогнозується, що в 2016 році буде ведено в експлуатацію малих ВЕУ загальноЇ потужністю не менш 115 МВт.

Стефан Зангер, Генеральний секретар WWEA: «Мала вітроенергетика вже знайшла свою нішу на світовому ринку електроенергії і забезпечує електроенергією мільйони людей, багато з яких не мали б доступу до електроенергії якби не малі ВЕУ. Для свого подальшого зростання, малої вітроенергетики необхідна сприятлива законодавча база. У розвинених країнах - це введення стимулів замість існуючих бар'єрів для власного виробництва і споживання електроенергії, спрощення дозвільних процедур. У так званих «країнах, що розвиваються» - це великомасштабні інвестиції».

Мортен В. Петерсен, голова Департаменту з малої вітроенергетики WWEA: «Світова промисловість сектору малої вітроенергетики готова до масштабного зростання інвестицій у виробництво малих ВЕУ і гарантування якості малих ВЕУ покупцям. Більш сприятлива політика та гармонізовані технічні стандарти дадуть необхідну додаткову підтримку».