Новини

Авторизація
20.10.2017

ТУРБІНИ VESTAS БУДУТЬ ВИКОРИСТАНІ В ПЕРШОМУ В СВІТІ ГІБРИДНОМУ ПРОЕКТІ

Компанія Vestas поставить 12 вітротурбін V136-3.6 МВт для першої черги проекту Кеннеді Енерджі парк в північній частині штату Квінсленд, Австралія. В рамках проекту також будуть встановлені сонячні панелі сумарною потужністю 15 МВт та 2 МВт/4МВт літій-іонна акумулююча система виробництва Elon Musk's Tesla; систему контролю забезпечить Vestas.

Компанія також підписала договір з обслуговування парку строком на 15 років, до складу якого повний пакет послуг по послуг з обслуговування ВЕУ і планового ремонту інших компонентів проекту.

За словами WindLab, компанії-девелопера проекту, будівництво станції займе близько 12 місяців. Очікується, що станція буде повністю введена в експлуатацію до кінця 2018 року, а під час будівельних робіт буде створено понад 100 робочих місць для місцевого населення.

Kennedy Phase 1 є частиною більшого проекту потужністю 1.2 ГВт, будівництво якого складе близько 792 млн доларів США.

Windlab обіцяє передати знання та досвід, отримані в результаті будівництва та експлуатації проекту Австралійському агентству з відновлюваної енергетики для «підтримки подальших гібридних проектів в Австралії».

Демонстраційні гібридні проекти, що поєднують всі три технології, вже існують в ряді країн, проте станція Kennedy Phase 1 , звичайно ж, є першою в світі, де подібна гібридна система буде використана в промисловому розмірі і підключена до енергомережі.

За матеріалами Windpower Monthly