Новини

Авторизація
05.01.2017

УКРГАЗБАНК РОЗПОЧАВ ФІНАНСУВАННЯ БУДІВНИЦТВА НОВОТРОЇЦЬКОЇ ВЕС НА ХЕРСОНЩИНІ

29 грудня 2016 року УКРГАЗБАНК на своєму сайті опублікував інформацію щодо початку фінансування проекту будівництва Новотроїцької вітрової електростанції (ВЕС) потужністю 70 МВт, що реалізується компанією «Віндкрафт Таврія» в Херсонській області.  Завершення будівництва заплановане до кінця 2017 року. Після реалізації проекту Новотроїцька ВЕС увійде до трійки найбільших та найпотужніших вітростанцій в Україні.

Загалом група компаній «Віндкрафт» («Віндкрафт  Україна» та «Віндкрафт Таврія») планує побудувати в Херсонській області дві вітрові електростанції - Новотроїцьку та Овер’янівську загальною потужністю 140 МВт. Загальний обсяг інвестицій в проект оцінюється в 220 млн євро, які будуть спільно профінансовані УКРГАЗБАНКОМ, компаніями «Віндкрафт Україна»,  «Віндкрафт Таврія» та міжнародними фінансовими організаціями. Прогнозований річний обсяг виробництва електроенергії Новотроїцької та Овер’янівської ВЕС становить близько 470 ГВтгод.

Компанія «Віндкрафт Україна» займається розробкою та інвестуванням в проекти вітрової енергетики в Україні. З 2012 року володіє і оперує вітроенергетичними станціями загальною потужністю 31 МВт на півдні України в Херсонській області: ВЕС Новоросійська, ВЕС Ставки та ВЕС Берегова. 

Джерело: http://www.ukrgasbank.com/press_center/news/11427-ukrgazbank_nachal_finansirovanie_stroitelstva_odnoyi_iz_krupneyishih_vetrovyh_elektrostantciyi_v_ukraine