Новини

Авторизація
29.11.2017

УВЕА І ТВЕА ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО ТА ПАРТНЕРСТВО

28 листопада 2017 року під час міжнародної конференції WindEurope 2017, що проходила в Амстердамі, Нідерланди, з 28 по 30 листопада, був підписаний Меморандум про співробітництво та партнерство між Українською ветроенергетичною асоціацією (УВЕА) та Турецькою ветроенергетичною асоціацією (ТВЕА).

Під час підписання Меморандуму між представниками УВЕА та ТВЕА відбулася перша робоча зустріч, під час якої представники вітроенергетичних секторів України та Туреччини обговорили можливості співпраці, спрямованої на широкомасштабне впровадження вітроенергетичних технологій, подальший успішний розвиток сектору.

Метою підписання Меморандуму є взаємовигідне партнерство вітроенергетичних асоціацій задля  сприяння переходу до низьковуглецевої економіки.

УВЕА і ТВЕА  будуть спрямовувати свої зусилля на ефективну співпрацю з обміну технічними знаннями і досвідом, накопиченими в галузі використання вітроенергетичних технологій, національного виробництва вітроенергетичного обладнання.

Усвідомлюючи необхідність спільних дій, спрямованих на подальший успішний розвиток вітроенергетичної промисловості України і Туреччини, асоціації визначили наступні пріоритетні напрямки співпраці:

  • Взаємний обмін знаннями та досвідом в сфері розвитку вітрових технологій;
  • Стійка робота енергосистеми з високою часткою інтегрування вітроенергетичної генерації;
  • Зміцнення співпраці між українськими та турецькими компаніями і організаціями, задіяними в вітроенергетичної промисловості;
  • Організація спільних семінарів, ділових зустрічей, навчальних турів.

За підсумками 2016 року, сумарна встановлена потужність вітроенергетики Туреччини становила 6106 МВт. Останні 5 років вітроенергетична промисловість демонструє високі темпи зростання - на рівні 27-29%. Тільки в 2016 році було введено в експлуатацію 1 387,75 МВт нових вітроенергетичних потужностей. Подібні результати очікуються і щодо 2017 року (точні дані будуть оприлюднені на початку 2018 року).

На думку Андрія Конеченкова, голови правління УВЕА, “високі темпи розвитку вітроенергетичного сектору в Туреччині демонструють прекрасні результати інтеграції вітроенергетичних технологій в національну енергомережу”.

“Сектор енергетики Туреччини зайнявся вирішенням питань, пов'язаних з надійною роботою національної енергосистеми з високим рівнем ВДЕ, балансуванням, проведенням аукціонів, і надбавкою до “зеленого” тарифу за використання обладнання місцевого виробництва, набагато раніше, ніж ми в Україні. Нам є чому повчитися у наших колег в Туреччині”, - підкреслив Андрій Конеченков.