Новини

Авторизація
21.09.2021

УВЕА РОЗШИРИЛА СКЛАД ПРАВЛІННЯ

21 вересня 2021 року, відбулося чергове засідання Правління УВЕА, на якому обговорювались поточні питання розвитку сектору вітрової енергетики, зокрема рівень заборгованості виробникам з ВДЕ. В рамках засідання було обговорено останні законодавчі ініціативи УВЕА, закріплені офіційними зверненнями до відповідних державних органів влади та законопроекти, які наразі знаходяться на розгляді як профільних Комітетів ВРУ, так і парламенту України, зокрема Законопроєкти по системах накопичення енергії 5436, 5436-1, 5436-2 і 5436-д та Законопроєкт №4461д “Про території Смарагдової мережі”.

Іншим важливим питанням стало обговорення наданих, за погодженням Правління УВЕА, коментарів та пропозицій до Національного плану дій з ВДЕ до 2030 року, зокрема стосовно розвитку офшорної вітрогенерації та виробництва “зеленого” водню.

Члени Правління підтримали пропозицію проведення у 2022 році щорічної міжнародної конференції УВЕА із попередньою назвою “Вітроенергетика — для “зеленої” угоди” України” та розглянули можливість проведення PR-кампанії з метою формування позитивного іміджу сектору ВДЕ у населення.

На основі пропозицій членів Правління було також прийнято рішення створити на базі Української вітроенергетичної асоціації спільної інформаційно-технічної платформи з подальшого просування вітрових технологій в Україні.

Члени Правління прийняли одноголосне рішення про прийняття до складу Правління

Подпругіна Олександра, операційного директора Elementum Energy Ukraine, та Чулкова Михайла, виконавчого директора ТОВ "ЮроKейп Юкрейн I".

Українська вітроенергетична асоціація щиро вітає пана Олександра та пана Михайла з обранням до Правління ГС “УВЕА”,

і бажає наснаги та успіхів в роботі!